Yok mu nasıl yazılır

Yok mudur nasıl yazılır?

Yok muydun mu?” yoksa “Yokmuydun mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yokmuydun şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yok muydun şeklinde olmalıdır.

Mi nasıl yazılır TDK?

Bu ek gelenekleşmiş olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına uyar: Kaldı ? Sen de mi geldin?

Yok oluş muydu nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu resmi web sayfasında yer alan bilgilere göre yok olmak ve yok oluş kelimeleri ayrı yazılmaktadır. Yok oluş deyimi bir mecaz ve yan anlam olarak kullanılmakta olup, ayrı ayrı yazılması gerekmektedir.

Varmı ki nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Varki şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Var ki şeklinde olmalıdır.

Ki eki nasıl ayırt edilir?

Yöntemimiz çok kolay. ki'nin olduğu kelimeyi elimize alırız ve bu ki'nin arkasına bir -ler, -lar ekleriz. Eğer kelimenin anlamı bozulmazsa bu ek olan -ki'dir ve bitişik yazılır. Eğer kelimenin anlamı bozulursa bu bağlaç olan ki'dir ve ayrı yazılır.

Kimle mi Kiminle mi TDK?

KİMİNLE değil KİMLE demek lazım. Nedense herkesin yaygın olarak kullandığı telefon diyalogundaki KİMİNLE kelimesinin yanlış kullanımı bir türlü bitmiyor. KİMİNLE değil KİMLE demek lazım.

Kimle mi Kiminle mi doğru?

Örneğin, bir kurumu/kuruluşu aradığımızda, daha sonra yeniden aramak gerekirse konuyu baştan anlatmamak için aynı kişi ile görüşebilmek amacıyla, görüştüğümüz kişiye adını sorarız. Meslektaşımız bu soruyu "kiminle" değil "kimle" sözcüğü kullanılarak sorulması gerektiğini ifade etmiş.